varg varg varg

Efter att Nikki varit borta 25 timmar i vargreviret så måste jag erkänna att de retat upp mig igen. Jävla vargpolitken... Känslan av att inte veta vart hon är, inte få reda på vad som händer. Är hon död nu? kommer hon hem? vart är hon? är hon skadad? usch tvi och spott!

Detta ledde in mig på lite artiklar.... och jag fastnade för denna kommentar:

17. JRF bör ställa nya krav vid eftersöksjakt och skyddsjakt
Av Dick Broman 2012-08-11 20:04

Med nuvarande vargutbredning bör JRF ställa krav om att Statens Länsstyrelser skall ta ett aktivt ansvar vid eftersök på trafikskadat vilt inom vargrevir.
Ett krav till beslutsfattarna är om en acceptabel lösning som håller på sikt för de trafikskadade djuren som innebär att inte oskyldiga djur får lida men också en lösning som är acceptabel för eftersökshunden och eftersöksjägaren vid eftersök på trafikskadat vilt.

Ingen hundägare vill släppa sin jakthund lös i ett vargrevir. Eftersök kan därför bara ske med kopplad hund i lina och då behövs det fler jägare som hjälper till som kan gå på pass i förhåll. En helikopter med värmekamera eller tiotals jägare kan behövas vid eftersök på trafikskadat vilt och då skall också kravet på en ansvarig arbetsledare som kan anställa eller kalla in rätt resurser tillgodoses av Staten.

Samma krav bör också JRF ställa när det gäller skyddsjakt på rovdjur. Staten skall inte bara besluta om skyddsjakter utan också ta ett aktivt ansvar för att skyddsjakten verkställs.
Inom varje länsstyrelse skall en ansvarig jaktledare utses som har till uppgift att organisera och anställa jägare för eftersöksjakt på trafikskadat vilt och skyddsjakt på rovdjur.
En arbetsledare som har ansvaret för att anställa jägare, och leda och fördela arbetet vid eftersök på trafikskadat vilt i vargrevir och vid skyddsjakt på rovdjur.
Det skall också vara den statliga jaktledarens ansvar att jägare som deltar vid skyddsjakt och eftersök på trafikskadat vilt erhåller ersättning för nedlagt arbete.

JRF bör kräva att jägare som anställs av staten vid vargjakt, skyddsjakt och eftersök på trafikskadat vilt skall ha rätt till avtalsenlig lön med traktamente och reseersättning och fri jaktutrustning.
Eller det betydligt enklare alternativet, ett konsultarvode om 1000 Kr per timme, där allt ingår. När jakthundar anlitas skall ägaren även ha rätt till ersättning för hunden med 1000 Kr per uppdrag.

Jag ser ingen anledning att jägare skall ha mindre betalt än andra som just nu arbetar åt Naturvårdsverket med att verkställa miljörörelsens projekt varg.
Jag anser det rätt att jägare bör ligga på samma ersättningsnivå som andra som arbetar åt Staten och dess myndigheter med att bygga upp en livskraftig vargstam i Sverige.
 

Visst fan är de så! Varför skulle jägarna som sliter få mindre betalt än de andra?

RSS 2.0